Håll skorna torra

Att hålla fötterna torra är A och O för att inte frysa under längre utevistelser oavsett om det handlar om löpning eller vandring. Av den anledningen har flera sport och outdoorbutiker ett flertal produkter som hjälper till att hålla skorna torra. Vid löpning såväl som vid trekking eller andra friluftsaktiviteter är det viktigt att ha bra skor som hjälper fötterna vid tung belastning. Ett gediget utbud löparskor och vandringskängor finns hos outdoorexperten.se Materialvalet spelar naturligt en viktig roll när det kommer till att transportera, eller stå emot, fukt.

Håll skorna torra

Det finns flera vägar att gå för att torka upp skor som är fuktiga eller till och med blöta.  Då de torkar mycket sakta inuti bör man använda skotorkare.

Lufttorken

Kanske det snabbaste sättet att få skorna riktigt torra och varma. För ner rören i skorna och sätt igång lufttorken. Denna kommer sedan att blåsa varmluft ner i skorna vilket gör att fukten snabbt försvinner. En mycket populär produkt hos småbarnsföräldrar som snabbt vill torka upp skor och stövlar innan nästa lekpass börjar utomhus. Vägguttag behövs i närheten.

Värmeplattor

Även denna värmekälla går på ström vilket kräver att det finns vägguttag relativt nära. Istället för varmluft så sprids värmen genom att värmeplattorna värms upp och därmed värmer upp luften i skorna. För ner plattorna ner i skorna och sätt i kontakten.

Skofläkt

Skofläkten är en flexibel lösning som går på batteri. En liten behållare sätts i skon och genom att det är en fläkt så dras fukten ur skon. Det finns ofta fler lägen på dessa skofläktar vilket gör att man kan välja program efter hur fuktiga skorna är. Fördelen här är att fläkten går på batteri och fläkten sedan laddas upp i en laddningsstation. Denna kräver ett vägguttag men går även att ladda upp via dator via USB-kabel. Därmed blir det en smart lösning på resan.